vaistai.lt
Sveikatos apsaugos ministrė dalyvauja Sveikatos bendradarbiavimo ir plėtros forumeSveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės vadovaujama delegacija birželio 15-17 dienomis Prahoje (Čekijos Respublika) dalyvauja Sveikatos bendradarbiavimo ir plėtros forume tarp Kinijos Liaudies Respublikos bei Centrinės ir Rytų Europos valstybių – pirmajame 16+1 formato ministrų susitikime. Čekijos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerija, Nacionalinė Kinijos Liaudies Respublikos sveikatos ir šeimos planavimo komisija ir Čekijos-Kinijos bendradarbiavimo biuras organizuoja šį renginį siekiant įgyvendinti „Bukarešto bendradarbiavimo programą tarp Kinijos ir Centrinės bei Rytų Europos (CRE) valstybių“. Pagrindinė renginio tema – „Globalinė sveikatos vystymo darbotvarkė ir universalus sveikatos draudimas po 2015 metų“.
daugiau
Sveikatos apsaugos ministerija: donorų kraujo grupių atsargos pakankamosSveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad šiuo metu Lietuvoje donorų kraujo grupių atsargos yra pakankamos. Pasirodžiusios žinios apie nevaldomą padėtį Vilniaus universitetinės ligoninės Santariškių klinikose (toliau – VULSK), dėl kurių gali tekti stabdyti operacijas, nepasitvirtino. Pasak sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės, tiek VULSK, tiek Nacionaliniame kraujo centras (toliau – NKC) pilnai patenkina gaunamus iš asmens sveikatos priežiūros įstaigų (toliau – ASPĮ) eritrocitų komponentų užsakymus.
daugiau

Diskutavo pacientai, medikai ir ligonių kasos atstovaiPanevėžio teritorinės ligonių kasos (TLK) specialistai su pacientų organizacijų atstovais susitinka nuolat. Siekiant glaudesnio ir abiem pusėm naudingo bendravimo, taip pat bendradarbiavimo,   susitikimas surengtas ir šįmet, birželio antrąją savaitę. Jame diskutuota apie prevencinių programų naudą, sanatorinį gydymą, priemokas, aptarti kiti pacientams rūpimi klausimai. Panevėžio mokslo ir  technologijų parke organizuota jau tradicine tapusi pacientų ir ligonių kasos atstovų diskusija buvo kiek kitokia nei įprastai: šį kartą joje dalyvavo ir medikai – medicininės reabilitacijos skyrimo detales pacientams aiškino Panevėžio miesto poliklinikos direktorė Irena Čeilitkienė, pasitikrinti dėl vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų ragino šeimos medicinos srities Sveikatos apsaugos ministerijos vyriausioji krašto specialistė Panevėžio kraštui Irena Brogaitė.

daugiau
R. Šalaševičiūtė: medicinos studijų absolventai nebus palikti likimo valiaiSveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė kreipėsi į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ir Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto vadovus, prašydama surengti šiemet vientisas medicinos studijas baigiančių studentų apklausą. Pasak ministrės, tokia apklausa reikalinga siekiant kuo geriau patenkinti būsimųjų gydytojų specialistų lūkesčius studijuoti valstybės finansuojamoje medicinos rezidentūroje.
daugiau
Kauno klinikos ir toliau rūpinsis Lietuvos krepšininkaisBirželio 9 d. Kaune buvo pratęsta bendradarbiavimo sutartis tarp Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų. Pagal šią sutartį LKF ir Kauno klinikos ir toliau bendradarbiaus geriausių Lietuvos krepšinio žaidėjų sveikatos priežiūros klausimais. „Džiaugiamės galėdami ir toliau prisidėti prie Lietuvos krepšinio talentų sveikatos priežiūros, kadangi sporto medicina yra viena iš prioritetinių Kauno klinikų veiklos sričių, – sakė Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius. – Ši sutartis užtikrins profesionalių Lietuvos krepšininkų sveikatos priežiūrą ir pagalbą ne tik vyresnių rinktinių žaidėjams, bet ir Europos jaunučių (U-16) krepšinio čempionato dalyviams“.
daugiau
Dėl kraujo donorų trūkumo gali tekti stabdyti operacijasPrasidėjus atostogų metui, aktyviausi kraujo donorai išvyksta iš Lietuvos, ir dalis ligonių gali nesulaukti pagalbos. Santariškių klinikų Kraujo centro vedėjos Linos Kryžauskaitės duomenimis, per dieną mažiausiai reiktų 100 donorų, o realiai centras jų sulaukia tik iki 60-70. „Mielieji, mobilizuokimės bendram tikslui, nes yra reali grėsmė, kad gali būti stabdomos planinės operacijos“, – sako L. Kryžauskaitė. Šiuo metu trūksta visų kraujo grupių kraujo, bet ypač trūksta O (I) neigiamos ir A (II) grupės kraujo donorų.

Visi galintys duoti kraujo kviečiami registruotis tel. 8 676 00078, 8 688 6 2707.

daugiau
Lietuvoje vyksta Pasaulio sveikatos organizacijos seminarasPasaulio sveikatos organizacijos (toliau – PSO) Europos regiono biuras birželio 10-12  dienomis Trakų rajone rengia moksliniais įrodymais pagrįstos politikos tinklo Europoje (toliau – EVIPNet Europoje) seminarą. Tokiu būdu siekiama stiprinti valstybių narių sveikatos politikos formavimo gebėjimus ir skatinti nuolatinį aukštos kokybės, specifinį kontekstą atitinkančių įrodymų panaudojimą, priimant sveikatos politikos sprendimus. PSO atstovai trijų dienų EVIPNet seminare dalyvius supažindins, kaip sistemingai didinti šalių gebėjimą panaudoti mokslinių tyrimų įrodymus, formuojant sveikatos politiką. Dalyvaujančių narių valstybių atstovai turės galimybę apžvelgti savo numatytų darbų planus, ypač didelį dėmesį skiriant Europos sveikatos programos „Sveikata 2020“ įgyvendinimui.
daugiau
Sergančiųjų hemofilija priežiūros centrui Santariškėse suteiktas aukščiausias pripažinimasPrieš dvejus metus įkurtas Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Hemofilijos ir krešėjimo sutrikimų koordinacinis centras gavo Europos hemofilijos centrų aukščiausią pripažinimą. Pasak šio centro vadovės, Vaikų ligoninės Vaikų onkohematologijos centro vyresniosios gydytojos dr. Sonatos Šaulytės-Trakymienės, tai reiškia, kad jis yra oficialiai pripažintas kaip visapusiškos hemofilijos priežiūros centras Europoje. Tokį sertifikatą gauna tie centrai, kurie prižiūri nepagydomomis krešėjimo ligomis sergančius ligonius nuo gimimo per visą jų gyvenimą, garantuoja jiems visavertę diagnostiką, ilgalaikę stebėseną, taiko šiuolaikinį gydymą ir gali efektyviai kovoti su pagrindinėmis šių ligų komplikacijomis.
daugiau
Ministrė R. Šalaševičiūtė kviečia NVO skleisti informaciją apie sveiką gyvensenąSaulėtą ir šiltą birželio 6-ąją Vilniaus Balsių mitologiniame parke šurmuliavo bendruomenės šventė, skirta Balsių mikrorajono 25 – erių metų įkūrimo sukakčiai. Visą dieną skambėjo muzika, vyko bėgimo maratonas Balsių gatvėmis, šiaurietiško ėjimo žygis, buvo demonstruojami rytų kovos menai, jogos užsiėmimai, vienas po kito vyko pasirodymai ir koncertai, policijos prevencinės akcijos, edukacinės programos vaikams ir kiti įdomūs dalykai. Balsių bendruomenę jubiliejaus proga sveikindama LR sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė pasidžiaugė, kad aktyvi jauna bendruomenė rūpinasi savo narių sveikata ir organizuoja puikų projektą „Sveikatos dūzgės“, skirtą ligų prevencijai ir fizinio aktyvumo skatinimui.
daugiau
Baltijos Asamblėjos posėdyje tartasi dėl bendrų projektų sveikatos apsaugos srityjeKlaipėdoje surengtame jungtiniame Baltijos Asamblėjos (BA) Švietimo, mokslo ir kultūros bei Socialinės gerovės komitetų posėdyje aptarti Baltijos valstybių darbo rinkos perspektyva ir su ja susiję pagrindiniai iššūkiai bei politiniai sprendimai. Posėdyje, kurį sudaro keturios sesijos, diskutuota, kaip glaudžiau susieti darbo rinką ir švietimo sistemą, aptarti komandiruotų darbuotojų klausimai ir išklausyta ataskaita, kaip įgyvendinamos BA rekomendacijos dėl bendrų Baltijos valstybių projektų sveikatos apsaugos srityje, e. sveikatos sistemos ir Europos Sąjungos direktyvos dėl pacientų teisių į tarpvalstybines sveikatos priežiūros paslaugas.
daugiau
3781 - 3790 iš 4751 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  371 372 373 374 375 376 377 378 379 380  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos